top of page

7 tips voor een fabulous feed

Bijgewerkt op: 8 dec. 2020

Je Instagram-account is een online visitekaartje voor jouw business. Een visueel

aantrekkelijke feed zorgt er dan ook voor dat bezoekers op jouw profiel blijven hangen.

Daarom delen we graag 7 tips die jou helpen bij het creëren van een coherente feed!


1. Kleurenschema


Kies voor één duidelijk kleurenschema dat past bij de branding van jouw bedrijf. Wordt je business gekenmerkt door felle kleuren of associëren klanten jouw bedrijf eerder met zachte pasteltinten? Indien je ervoor zorgt dat deze kleuren steeds terugkomen in jouw foto’s, verkrijg je automatisch een samenhangend geheel, hetgeen een streling vormt voor het oog.


2. Zorg voor kwalitatieve foto’s


Om een professioneel Instagram account uit te bouwen is het belangrijk dat je foto’s scherp zijn en kwaliteit uitstralen. Heel wat smartphones beschikken tegenwoordig over een degelijke camera. Hou rekening met een goede belichting, niemand wordt warm van een reeks donkere, onduidelijke foto’s.


3. Dezelfde filter


Kies 1 filter die goed bij jouw bedrijf past en gebruik steeds dezelfde filter bij het editen van je content. Het bepaalt mee je huisstijl en zorgt net als het kleurenschema voor herkenbaarheid. Op die manier voelt nieuwe content toch vertrouwd aan.


4. Afwisseling


Niemand heeft nood aan een drukke, bomvolle feed na een drukke werkdag! Probeer enige rust in te bouwen. Dit kan je realiseren door het afwisselen van een detailfoto met een totaalbeeld, een quote of een persoonlijke selfie. Bekijk ook of je leuke content kan reposten zodat je je feed kan bijsturen indien nodig!


5. Planning


Met de gratis app ‘Preview’ voeg je op voorhand nieuwe content toe aan bestaande content die reeds gepost werd. Op deze manier krijg je ook meteen een goed overzicht van je feed. Door te gaan plannen welke content je wanneer zal posten, wordt het creëren van een fabulous feed heel gemakkelijk!


6. Maak gebruik van een moodboard


Vervolgens kan het handig zijn om met een moodboard te werken. Zo bepaal je je eigen look & feel, hetgeen cruciaal is bij het samenstellen van jouw feed. Laat je inspireren door andere accounts, maar blijf authentiek!


7. Archiveren van foto’s


Ging je even de mist in? Geen enkel probleem! In de rechterbovenhoek van je geposte content krijg je de mogelijkheid om op ‘Archief’ te klikken. Op die manier kan je steeds content uit je feed halen zonder je post definitief verwijderen.


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page