top of page

7 tips voor meer engagement op instagram

Bijgewerkt op: 12 nov. 2020

Instagram is nog steeds een populair platform om content te delen en op die manier je verkoop aanzienlijk te doen stijgen. Al zijn er door de jaren heen wel wat zaken veranderd. Één van deze zaken is het belang van engagement.


Terwijl vroeger de focus lag op zoveel mogelijk volgers, ligt de nadruk nu op de mate waarin je volgers interageren met jouw content, ook wel engagement genoemd. Want wat heb je aan duizenden volgers als niemand oprecht geïnteresseerd is in wat je online deelt?


Hieronder geven we je 7 tips mee om je engagement op Instagram te verhogen. Op die manier zorg je ervoor dat je een community opbouwt die oprecht geïnteresseerd blijft. Succes!


1. WEES CONSiSTENT


Al is het niet altijd haalbaar, probeer elke dag een post te plaatsen op Instagram. Het is vooral belangrijk dat je consistent post. Zorg voor een bepaalde regelmaat. Als je de ene week 5 posts deelt en de volgende week geen post, kies je er beter voor om elke week 2 posts in te plannen. Op die manier weten volgers wanneer ze een post kunnen verwachten.


2. Kwalitatieve content


Er is ontzettend veel concurrentie op Instagram. Hierdoor krijgt elke Instagram gebruiker heel wat content te zien op een dag. Je kan je maar beter onderscheiden door kwalitatieve content te voorzien. Creëer je content met een duidelijke visie en zorg voor foto’s van hoge kwaliteit.


3. Reageer zo snel mogelijk


Door het Instagram algoritme worden foto’s niet in chronologische volgorde getoond. Er worden heel wat factoren in rekening gebracht binnen dit algoritme, onder andere engagement. Hoe meer en hoe sneller mensen reageren, liken en opslaan, hoe beter je post zal scoren en hoe meer Instagram gebruikers deze post te zien zullen krijgen.


4. Interageer zelf


Je wilt een goede connectie met je volgers opbouwen? Probeer dan zelf ook zoveel mogelijk te liken en reageren. Hoe actiever je bent op het platform, hoe meer Instagram je zal belonen met extra zichtbaarheid, hoe hoger je engagement. Op deze manier leer je je volgers ook beter kennen waardoor je gericht content kan gaan creëren.


5. Gebruik hashtags


Het gebruik van hashtags is en zeer krachtige tool om je engagement te verhogen. Het is vooral belangrijk dat je de juiste hashtags gebruikt. Door gerichte hashtags te gebruiken, zullen gebruikers die jouw content interessant vinden, sneller bij jou terecht komen.


6. Gebruik je stories


Stories op Instagram zijn zeer waardevol voor het verhogen van je engagement. Hier wordt er namelijk wel nog gebruik gemaakt van chronologische volgorde, waardoor je heel wat extra volgers kan gaan bereiken. het is bijgevolg de ideale manier om je content te delen met volgers zonder afhankelijk te zijn van het algoritme.


7. Betere captions


Goede captions kunnen ervoor zorgen dat je volgers sneller gaan reageren en liken. Doorgaans zorgen lange captions voor meer engagement. Wanneer je storytelling goed zit en je echt waardevolle informatie meegeeft, zullen je volgers hier sneller op reageren. Zorg er wel voor dat de informatie relevant en makkelijk leesbaar is.


Ondernemende groeten,


Sarah & Lies


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page