top of page

8 REDENEN OM FREELANCER TE WORDEN

Bijgewerkt op: 12 nov. 2020Een leven als ondernemer, sommigen dromen er wel eens van, maar niet iedereen neemt effectief de stap. In deze blogpost zetten we de 8 voordelen van een leven als solopreneur op een rij.


Als freelancer door het leven gaan, dat betekent veel vrijheid en flexibiliteit. Ook al is het niet altijd rozengeur en maneschijn, graag zetten we de 8 redenen in de kijker om freelancer te worden. Waar wacht je nog op?


1. Je eigen baas


We starten met de allerbelangrijkste reden: je bent je eigen baas. Dit betekent dat je in beperkte mate kan doen wat je wilt, want je bent zelf verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van je eigen opdrachten. Er is niemand die zegt wat je moet doen en jij kiest zelf met welke klanten je samenwerkt. Dit zorgt ervoor dat je elke dag opnieuw die vrijheid ervaart!


2. Motivatie


Wanneer je voor jezelf werkt, ben je vaak intrinsiek gemotiveerd. Alle energie die je in je werkt steekt, zal je uiteindelijk in jezelf steken en dat werkt extra motiverend!


3. Maak je droom waar


Een label oprichten? Op afstand werken? Een salon openen? Je noemt het maar op! De opties zijn eindeloos. Makkelijk zal het niet altijd zijn, maar je hebt wel de mogelijkheid om eindelijk die ene droom na te jagen en te kiezen voor wat je echt graag doet.


4. Keuzevrijheid


Wij vinden het vooral fijn dat we vrij zijn in het bedenken en creëren van concepten. Je plant zelf waar en wanneer je aan iets werkt en dat zorgt voor een bepaalde bevrijding. Zelf beslissen wat de volgende stap is en hoe je iets aanpakt geeft ons nu eenmaal een ontzettend fijn gevoel.


5. Voldoening


De resultaten die je behaalt, heb je volledig aan jezelf te danken. Als freelancer lever je meestal een product of dienst af. Wanneer klanten tevreden zijn, maar ook wanneer je een deadline haalt of iets binnen je bedrijf voor elkaar krijgt, haal je hier voldoening uit.


6. Fiscaal


Er zijn niet veel voordelen aan het fiscale luik, maar ze zijn er wel! Zo is elke cent die je verdient voor jou en niet voor het bedrijf waar je voor werkt. Zo kan je ook bepaalde aankopen gaan inbrengen als kost voor je bedrijf zoals een telefoon, laptop, werkplaats,... Je betaalt als zelfstandige veel belastingen, maar je kan uiteraard ook veel verdienen. Je bent niet gebonden aan een vast maandsalaris zoals in een bedrijf.


7. Afwisseling


Wanneer je als freelancer begint, draag je verschillende hoeden. Je bent zaakvoerder, marketing specialist en grafisch ontwerper tegelijkertijd. Je kan uiteraard hulp inschakelen, maar vaak zal je toch beroep moeten doen op je eigen talenten. Dit zorgt ervoor dat het zeer afwisselend is. Elke dag is een beetje anders en die variatie zorgt ervoor dat je steeds gemotiveerd begint aan een nieuwe dag!


8. Kansen


Wanneer je als freelancer werkt, komen er bijna altijd opportuniteiten op je pad. Het voordeel is dat je zelf beslist welke kansen je grijpt en welke je laat liggen. Je komt in contact met veel mensen waardoor je doorgaans meer kansen krijgt dan in een vaste werkcontext.


Hopelijk ben je net zo enthousiast als ons geworden over het leven als freelancer. We wensen je alvast veel succes met je volgende stap!


Ondernemende groeten,


Sarah & Lies


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page